Celerové hranolky z horkovzdušné fritézy

Celerové hranolky z horkovzdušné fritézy

Celerové hranolky jsou zdravé, plné vitamínů a lehce stravitelné. Jsou velmi oblíbené u příznivců zdravého stravování a nejrůznějších stravovacích směrů, a to nejen pro svoji skvělou chuť. Pojďte je vyzkoušet také!

Dnes jsme si pro vás připravili recept na celerové hranolky z horkovzdušné fritézy. Jedná se o vynikající a nevšední přílohu, která se skvěle hodí téměř k veškerému masu. Mile vás překvapí nejen svou skvělou chutí, ale především i tím, že jsou zdravější variantou klasických hranolek. Celerové hranolky patří mezi oblíbenou přílohu nejen mezi zájemci o Low Carb stravování, ale jsou preferované například i těmi, kdo se snaží žít zdravým životním stylem.

I v případě, že nepatříte ani do jedné z výše zmiňovaných kategorií, určitě neváhejte a zkuste je ochutnat. Uvidíte, že si je rychle zamilujete!

Celer je velmi zdravá zelenina, plná vitamínů blahodárných pro lidské tělo, proto se nebojte zařadit tuto zdravou alternativu klasických hranolek do vašeho jídelníčku. 

Celerové hranolky

Ingredience, které budete pro přípravu celerových hranolek potřebovat, jsou následující:

  • 1 menší, nebo půlku většího celeru
  • olivový olej
  • himalájská sůl
  • uzená sladká paprika
  • pepř
  • volitelně koření na pečenou zeleninu, či jakékoliv jiné, které preferujete.

Postup pro přípravu těchto úžasně chutných hranolek:

  1. Jako první si oloupejte a očistěte celer.
  2. Posléze takto připravený celer nakrájejte na požadovanou velikost ve tvaru hranolek.
  3. Celerové hranolky vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou a nechte vařit 2-3 minuty.
  4. Můžete přidat i trošku octu do vroucí vody při vaření hranolek.
  5. Povařené hranolky pak sceďte a lehce osušte, například pomocí utěrky.
  6. V míse smíchejte olej s připraveným kořením, přisypte hranolky a důkladně je ve směsi promíchejte.
  7. Předehřejte si horkovzdušnou fritézu na 200°C a vložte do ní hranolky.
  8. Fritujte zhruba 15-20 minut, během fritování doporučujeme košíkem alespoň 2x zatřepat, aby se hranolky promíchaly a při náznacích přichytávání hranolek ztlumit teplotu na 185°C.

Celerové hranolky jsou zdravé, plné vitamínů a lehce stravitelné. Jsou velmi oblíbené u příznivců zdravého stravování a nejrůznějších stravovacích směrů, a to nejen pro svoji skvělou chuť.

Doufáme, že zachutnají i vám a obohatí váš jídelníček. Přejeme dobrou chuť!

 
 
Odeslat článek známému   Vytisknout