len3.png

Len - odrůda Astella hnědý 5 Kg

Jelikož víme jak těžké je koupit kvalitní odrůdu lnu, rozhodli jsme se zařadit do sortimentu i lněná semínka. Odrůda Astella má obsah minimálně oleje 30%, z toho minimálně 50% kyseliny alfa-linolenové (Omega-3) , a nízký obsah antinutričních látek (kyanogenních glykosidů). Tedy je velice vhodná k lisovaní oleje a má dobré senzorické vlastnosti (chuť). Tuto odrůdu jsme pro vás vybrali s odborníky z Lnářské společnosti.
Výrobce
Agritec
Záruka
Dle data spotřeby
Kód
Len-Ast
Hmotnost
5 kg
Dostupnost
Skladem
K dodání v pondělí 06.05.2024

Kdy zboží dostanete?

WEDO POINT ČR + SK v pondělí 06.05.2024

WEDO HOME doručení na adresu ČR + SR v pondělí 06.05.2024

Termíny dodání jsou platné, pokud objednáte nyní, 03.05.2024 4:16 a pro 1 ks.

Naše cena s DPH
399,00 Kč/ks
ks

Popis

Popis produktu

Odrůda Astella má vysoký obsah kyseliny alfa-linolenové (Omega-3). Ten druh je pro svůj vysoký obsah Omega 3 vhodný při prevenci civilizačních onemocnění

Nechali jsem pro vás udělat rozbor odrůdy lnu Astella. Můžete ho najít ZDE

Pamatujte, že není len jako len! Vždy si zjistěte o jakou odrůdu se jedná! Jsou odrůdy, které jsou přímo nevhodné pro lisování oleje (hlavně jeho konzumaci) z důvodu nesprávných poměrů kyseliny linolenové a linolové

Účinné látky obsažené ve lněném semínku: V osemení obsahuje semeno sliz 3-10% složený z neutrálních a kyselých polysacharidů hydrolyzující na galaktózu 8-10%, arabinózu 9-12%, xylózu 25-27%, ramnózu 13-29%, fukózu, kyselinu galakturonovou, manuronovou a glukuronovou, obsahuje pevné oleje 30-45%, triglyceridy linolenové, linolové, olejové, stearové, palmitové a myristová kyselina, proteinů (20-25%), najdeme zde proteinové látky, steroly a kyanogenní glykosidy 0,1-1,5% linamarin, lotaustralin a secoisolariciresinol glykosid, protiny, fosfatidy, kyseliny myristionové, stearová, palmitová, enzymy a vitamíny A,B,D,E, a F. Zcela jedinečný je obsah bílkovin a nenasycených mastných kyselin, běžně nazývaných OMEGA 3 a 6, díky kterým je schopen lněný olej dodávat tělu energii, nutnou ke všem správným pochodům v těle, především pak k nápravě škodlivých procesů, dle literatury i nezvratných patologických změn ve tkáních. Zejména pak dobře působí ve spojení s bílkovinami, například olej vmíchaný do obyčejného tvarohu (vynikající biochemička Johana Budwig úspěšně léčila po několik desítek let i nevyléčitelné nemoci právě lněným olejem )

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články