Poradna odšťavňovačů

Poradna odšťavňovačů
Jaký je rozdíl mezi odšťavňovači HUROM a ostatními na trhu? Dělají odšťavňovače Hurom šťávu z obilovin? Jaký je nejlepší způsob, jak začít s odšťavňováním?

Jaký je rozdíl mezi odšťavňovači HUROM a ostatními na trhu?

Prvně, jsou výrazné rozdíly mezi Living juicerys a konvenčními odstředivými juicery. Odstředivé juicery rotují ve velmi vysokých otáčkách kolem 2 000–10 000 ot./min. Odšťavňují úplně jiným způsobem než naše odšťavňovače.

Vysokootáčkové odšťavňovače při odšťavňování vhání do šťávy přiliš mnoho vzduchu což způsobuje rychlou oxidaci - snížení kvality enzymů, živin a vitamínů.

Hurom využívá funkci studeného lisování – ošťavňovaná plodina je velice pomalu za studena protlačována důmyslně navrženým sítkem, které dokonale „vymačká“ veškerou možnou šťávu. Díky konstrukci šneku, kde daná plodina je odšťavňována napřed na hrubo a v druhém kroku na jemno nám odšťavňovač umožnuje získat šťávu i z listové zeleniny a obilovin. Odstředivé juicery nedokáží odšťavnit listy skrze velice rychle rotující sítko.

Hurom se snadno čistí a drť je vyhozena z přední časti stroje, takže můžete odšťavňovat bez přestávky.Odstředivé juicery často potřebují vyprázdnit když odšťavňujete. Tyhle juicery nejsou pouze juicery – jsou to komplexní vyrobci „living food“.

Hurom může být využit k výrobě:

  • ořechového másla, ořechového mléka
  • ovocné zmrzliny
  • pesto, olivová tapenáda
  • salátové dresingy
  • nápojů
  • džemů
  • nudle a těstoviny, a mnoho dalšího …

Dělají odšťavňovače Hurom šťávu z obilovin?

Ano, snadno extrahují šťávu z obilovin, ječmene a jiných listové zeleniny. Ve skutečnosti mnoho obchodníků používá naše odšťavňovače v barech pro přípravu obilných drinků, zvláště z mladého ječmene. To proto jak vysoko jsou ceněny.

Jaký je nejlepší způsob, jak začít s odšťavňováním?

Zjistili jsme na základě vlastní zkušenosti a zpětné vazby zákazníků, že je nejlepší najít místo v kuchyni např., kde je odšťavňovač umístěn. Ať už na kuchyňské lince, nebo na zvláštním stolku například. Takhle je vše rychle připraveno a může se začít. Umístěte odšťavňovač na kraj stolu, takže se díváte přímo přes něj a můžete využít vhodnou míru tlaku.

Výhody odšťavňování?

Jednou z hlavních výhod odšťavňování je, že víte co pijete. Je to kompletně přírodní vitamínový, minerální a enzymový hit. Díky tomu, že jídlo, které dnes konzumujeme již není co bývalo, je důležité dodávat tělu patřičnou dávku živin. Také díky odstranění vlákniny je šťáva mnohem snáze stravitelná a nezatěžuje orgány.

Co všechno Hurom odšťavňuje?

Hurom odstavní většinu druhů ovoce a zeleniny. Je skvělý pro velmi vláknitou zeleninu jako jsou mrkve a řepa a pro naťovitou zeleninu jako je celer. Všechny druhy bylinek mohou být odšťavněny. Zpracováním čerstvého ovoce a zeleniny se také zlepšuje výsledek odšťavnění.

Jaký druh plodů je nejlepší?

Ovoce vhodné pro odšťavňováníIdeálně nejlepší plody jsou organicky pěstované. Zelenina pěstovaná v organické hlíně má větší množství minerálů, ostatní zelenina pěstovaná ve vyčerpané hlíně může být znehodnocená. Pokud používáte zboží ze supermarketu, je velmi vhodné řádně vše omýt, abyste odstranily možné škodliviny jako postřiky a pesticidy. Můžete též pořídit přírodní myčku pro odstranění všech chemikálií nebo zkusit např. ocet z jablečného moštu.

Ořechová másla? Jak to ten stroj dělá? (jen Hurom/Oscar DA-1000)

Přístroje snadno vyrobí ořechovou pastu nebo máslo. Pokud přidáte olej, krémovější a hladší ořechové máslo bude výsledkem. Vezměte jaýkoliv druh ořechů, nebo jejich směs. Namočte je na šest až osm hodin pokud se jedná o tvrdé odrůdy. Prožeňte je strojem přes mlecí nástavec a na konci Vás čeká ořechové máslo.

Výroba těstovin nebo nudlí. Jak to ten stroj dělá? (jen Hurom/Oscar DA-1000)

Vezměmte jakoukoliv mouku. Můžete přidat šťávu pro barvu a vůni namísto vody. Pro těstoviny je lepší do směsi přidat vajíčko. Snažte se udržet směs co nejsušší. Umístěte mlecí síta a akorátně velkou trysku a zahajte vkládání směsi. Zachyťte těstoviny na podnos.

Jak mám vědět co odšťavnit?

Jako základní pravidlo, je dobré odšťavnit zeleninu a sníst ovoce. Učiňte mrkev základem vaší šťávy a držte se toho. Existuje mnoho receptářů včetně serie Normana Walkera , které vás zasvětí do všech výhod užívání různých druhů ovoce a zeleniny.

Čištění?

Dělali jsme anketu a jeden z hlavních důvodů proč lidé přestali odšťavňovat bylo složité čištění. Naštěstí, tyhle odšťavňovače se tak SNADNO ČISTÍ! Už nebude třeba odsouvat odšťavňovač na konec když se myje nádobí. Čištění již není žádný problém! Všechny části lze snadno omýt tekoucí vodou. Není třeba nic odmáčet nebo používat speciální mycí prostředek. Zbarvení v důsledku užívání je naprosto přirozené a netoxické.

Pokud budete chtít odstranit zabarvení, nechte projít procesem drť s bílým cukrem, dokud nezpracujete zhruba hrneček cukru. Čištění je tak snadné a nezabere Vám víc než pár minut.

Kde se vyrábí a z čeho jsou vyrobeny?

Hurom je modelem od Mr. Kima, původního vynálezce „jednošnekového“ odšťavňovače. Jsou vyráběny a ve specializovaném zařízení v Koreji. Korejci používají zelenou šťávu jako součást své stravy po mnoho set let.

Hurom je prakticky navržen a zkonstruován z polykarbonátu, který neztrácí pigment. Má silný 150 wattový kombinovaný motor s převodovkou.

Jsou hlučné?

Zákazníci kteří přešli z hlučných odstředivých odšťavňovačů na typy, které doporučujeme, uvedli že jejich sousedé jim poděkovali za tu změnu. Tyto odšťavňovače jsou velmi tiché během provozu.

Odeslat článek známému   Vytisknout