Účinky mladého ječmene

Účinky mladého ječmene

Mladý ječmen je dnes staronový fenomén, který se v poslední době těší čím dál větší oblibě. Tento „zelený zázrak“ jak mu mnozí přezdívají je opravdu jedna z nejúčinnějších zbraní v boji proti různým civilizačním chorobám. Například 2,5 litru šťávy z mrkve má stejnou nutriční hodnotu jako 100 ml šťávy z mladého ječmene. Mladý ječmen a obecně všechny „zelené“ plodiny obsahují chlorofyl, což je přírodní látka, způsobující zelené zbarvení rostlin.

Molekula chlorofylu má jedinečnou schopnost přeměňovat sluneční energii na energii chemické vazby prostřednictvím fotosyntézy. Jedinečné vlastnosti chlorofylu způsobily, že byl jednou z nejdříve vědecky zkoumaných přírodních látek za účelem terapeutického využití. Moderní medicína "objevila" tento prostředek v první polovině 20. století. Působí protizánětlivě, protivirově, protibakteriálně a má vysoký desinfekční účinek. Mladý ječmen obsahuje více jak 20 enzymů rostlinného původu. Obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa.

Hlavní výhodou šťávy z mladého ječmene je, že obsahuje vše co je potřeba k nastartování imunitního systému a samoléčicí se schopnosti našeho těla. Pokud pěstujete mladý ječmen v BIO prostředí je schopen pohltit 92 ze známých 102 minerálů z půdy, to znamená že i šťáva z takto pěstovaného ječmene má všechny tyto minerály. V mladém ječmeni je vice jak 70 % chlorofylu, což je velice důležitém jelikož chlorofyl je velice podobný struktuře hemoglobinu. Chlorofyl je tedy velice dobře a rychle vstřebáván naším organismem a má za následek obnovu krve. Vysoká koncentrace chlorofylu je velice účinná v detoxikaci jater, buněk, tkáně a krve.

V mladém ječmeni je obsažen velký počet amino kyselin. Amino kyseliny jsou základním stavebními prvky, které tělo potřebuje k výrobě proteinů. Proteiny, které jsou obsažené v mase, rybách, vejcích, atd. se musejí nejprve přeměnit na amino kyseliny před tím, než je tělo může přeměnit na proteiny, které potřebuje. Čerstvě připravená šťáva z mladého ječmene obsahuje amino kyseliny, které nejsou zatíženy žádnými buněčnými změnami, které jsou běžné při tepelném zpracování jiných potravin.

Nečekejte žádné zázraky po prvních pár dnech užívání takto připravené šťávy, ale po delším pravidelném užívání se dostaví mnoho příjemných překvapení. Nejen, že se vám s velkou pravděpodobností podaří odstranit mnoho zdravotních problémů, které Vás momentálně trápí, ale také dokážete předejít těm, které by na Vás v budoucnu čekali. V případě, že Vás mladý ječmen nadchnul, na českých internetových stránkách můžete najít mnohé další informace.

Doporučuji také knihu „Kniha o nápoji z trávy III“. Šťáva z mladého ječmene je v současné době to nejlepší co můžete svému tělu dopřát!

Proč je lepší si šťávu vyrobit doma?

Mladý ječmen a šťávaMladý ječmen můžete koupit v mnoha obchodech ve formě prášku, který se rozmíchá s vodou a pije. Takováto aplikace je naprosto v pořádku, ale nikdy nevíte, kde byl ječmen pěstován a za jakých podmínek byl odšťavněn a zda je v opravdu v takové kvalitě, kterou deklaruje výrobce.

Na mnoha internetových fórech se můžete dočíst reálné zkušenosti, které například popisuji, že v takto zakoupeném mladém ječmenu byla nadlimitní hodnota olova! Vlastním pěstováním a odšťavňováním mladého ječmene máte jistotu, že je vše v pořádku a čerstvé. Bylo prokázáno, že čerstvá šťáva proti výtažku ve formě prášku je účinnější. Na všech typech odšťavňovačů Oscar je možno tuto šťávu připravit. Nabídku ošťavňovačů vhodných pro odšťavňovaní výhonků mladého ječmene naleznete zde.

Jak pít šťávu z mladého ječmene?

Pijte šťávu v malém množství i během dne, vždy na prázdný nebo skoro prázdný žaludek. Obecně platí, že 60 až 120 ml každý den nebo obden, je dostačující. Pomalé usrkávání malého množství šťávy dává vašemu tělu možnost zvyknout si na jeho chuť a účinky. Přičemž 30 až 60 ml nápoje přímo nebo ve směsi s jinými džusy (jen se „zelenými“ džusy) a usrkávání pomalu pomůže předejít žaludeční nevolnosti. Pro léčebné účely, doporučujeme pít 30 – 60ml až třikrát nebo čtyřikrát denně s jedním dnem odpočinku pravidelně.

Jako obecné pravidlo platí, že více není lépe. Obecně platí, že 60 ml šťávy v kterémkoli daném okamžiku je vše co Vaše tělo bude potřebovat. Doporučujeme pít šťávu z mladého ječmene zředěnou jakoukoliv jinou čerstvou šťávou, jelikož chuť samotné šťávy z ječmene vyhovuje jen málokomu.

 

Proč pít šťávu z mladého ječmene?

  • obsahuje 70 % chlorofylu
  • je anti-bakteriální a může být použita jak pro vnitřní tak vnější použití
  • je vědecky dokázáno, že chlorofyl zamezuje vývoji nepřátelských bakterií 
  • bylo dokázáno, že chlorofyl se dostává velice rychle po požití do krevního řečiště bez jakékoliv toxické (alergické) reakce. U anemických osob se počet červených krvinek vrátil k normálu po 4 dnech po podání šťávy z mladého ječmene
  • pomáhá v léčbě neplodnosti
  • co se týče detoxikace těla tak v porovnání s účinností mrkvové štávy je 25x účinnější neutralizuje toxiny v těle 
  • výrazně zvyšuje vlastní obranyschopnost, brání vzniku infekčních onemocnění
  • pomáhá čistit játra 
  • podporuje střevní peristaltiku, působí proti zácpě
  • snižuje hladinu cukru v krvi
  • pomáhá léčit akné a jiné kožní problémy (ekzém, lupenka, atd.)
  • je zdrojem vitality, síly, vytrvalosti, dobré nálady a pevného zdraví
  • malé množství šťávy v lidské stravě zabraňuje vzniku zubního kazu 
  • očistu tlustého střeva doporučujeme také jako klystýr (rozřeďte 120 ml šťávy v teplé vodě)
  • snižuje vysoký krevní tlak
  • je komplexním zdrojem vitamínů, minerálů a stopových prvků ve vyváženém poměru a v dokonale a v lehce vstřebatelné formě
Úvod ve výpisech: 

Mladý ječmen je dnes staronový fenomén, který se v poslední době těší čím dál větší oblibě. Tento „zelený zázrak“ jak mu mnozí přezdívají je opravdu jedna z nejúčinnějších zbraní v boji proti různým civilizačním chorobám.

Odeslat článek známému   Vytisknout