Rádi vám poradíme: +420 734 644 944 | info@nejodstavnovac.cz
Recept na výborný domácí třešňový sirup

Milujete chuť třešní a mrzí vás, že si je čerstvé můžete dopřát jen v letních měsících? No… a co takhle vyrobit si třešňový sirup a užívat si chuť tohoto výborného letního ovoce, kdykoliv se vám zachce? Náš jednoduchý recept na třešňový sirup představuje dokonalý způsob, jak jakémukoliv nápoji dodat tunu třešňové chuti a vůně. Zkuste ho přidat třeba do svých oblíbených koktejlů a limonád.
Třešně obsahují bohaté množství jódu, hořčíku, zinku, vápníku, železa, křemíku, fosforu, vitamínů C, E a B a významné množství vzácného draslíku. Až tak moc jsou nadupané výživnými látkami. Pomáhají proti volným radikálům, působí příznivě na svaly a vazy, bojují proti nespavosti a podporují pružnost pokožky. Umí toho opravdu mnoho, takže si je dopřejte ve velkém!
Recept na třešňový sirup 
Co budete potřebovat?
- 500 g vypeckovaných třešní - mohou být i mražené
- 1 šálek třtinového cukru
- 1 šálek vody
- 1 čajový lžička čerstvé citronové šťávy
Jak na to?
- Vložte třešně, cukr, vodu a citronovou šťávu do střední pánve. Přiveďte k varu na mírném středním plameni a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vařečkou nebo šťouchadlem na brambory rozdrťte třešně během vaření. Směs nechte 8 až 10 minut vařit, dokud se ovoce nerozpadne.
- Odstraňte z ohně a nechte směs vychladnout po dobu 10 až 15 minut nebo déle, pokud chcete. Pokud chcete odstranit kousky ovoce, prolejte směs přes sítko. My ale milujeme kousky ovoce v sirupu, proto celou směs rozmixujeme v mixéru.
- Hotový sirup přelejte do čistých lahví. Takto vydrží v lednici až týden, ale můžete ho zavařit a prodloužit jeho expiraci na měsíce.
Na co použít třešňový sirup?
Hodí se na spoustu věcí. Můžete jím nahradit třešňovou příchuť v mnoha receptech - v koláčích, v kaši. Dá se použít pro přípravu míchaných drinků nebo v běžných nápojích - stačí ho naředit vodou nebo sodou.